Goud Sieraden

Blog

0

Goud Sieraden

Zuiver goud is een dicht maar zacht metaal. Voor het gebruikt kan worden, moet het gezuiverd worden en voor de meeste doeleinden wordt het gemengd met andere materialen om het harder te maken. De zuiverheid van goud voor sieraden wordt gemeten in karaat; zuiver goud is 24 karaat. Veel voorkomende zuiverheidsgraden in Nederland zijn 14 karaat (58,5% goud), 18 karaat (75%) en 22 karaat (91,6%).

Al onze gouden en zilveren sieraden zijn voorzien van het Nederlandse Waarborg keurmerk. Zonder dat keurmerk mogen er in Nederland geen sieraden verhandeld worden. Het is uw waarborg als consument dat u een gouden of zilveren sieraad koopt.

Hoe bepaalt u een ringmaat?

Om de juiste ringmaat te bepalen hebben wij verschillende oplossingen voor u bedacht:

Neem een goed passende ring die u draagt om de vinger waar u uw nieuwe ring wilt dragen. Dit omdat de maat van beide handen 90% van alle gevallen verschillen.

Neem een liniaal en leg de ring die u goed past op de liniaal, zodat de binnenkant van de ring op de 0 van de liniaal ligt. U kunt nu het aantal milimeters bepalen, dit is de maat van uw ring. Om dit nog eens extra te verduidelijken staat hierboven een voorbeeld hoe te doen.

Comments

Er zijn geen reacties.